Witlof ovenschotel

Witlof ovenschotel is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en eenvoudig te bereiden is. De ovenschotel bestaat uit witlof, aardappelen, kaas en spek. De ingrediënten worden samengevoegd in een ovenschaal en vervolgens gebakken totdat de kaas gesmolten is en de aardappelen gaar zijn. Dit recept is een heerlijke manier om witlof te eten en is een geweldige maaltijd voor het hele gezin.

Ingrediënten:

– 2 grote witlofknoppen, in dunne plakjes gesneden
– 2 grote aardappelen, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 100 gram gerookt spek, in blokjes gesneden
– 100 gram geraspte kaas
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.

3. Voeg de spekblokjes toe en bak totdat ze goudbruin zijn.

4. Voeg de witlofplakjes toe en bak totdat ze zacht zijn.

5. Voeg de aardappelblokjes toe en bak totdat ze lichtbruin zijn.

6. Voeg de paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

7. Verdeel de witlof-aardappelmengeling over een ovenschaal.

8. Bestrooi met de geraspte kaas.

9. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de aardappelen gaar zijn.

10. Serveer de ovenschotel warm.

Witlof ovenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven