Witlof koken

Witlof is een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden bereid. In dit recept laten we je zien hoe je witlof kunt koken. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 2 stuks witlof

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de witlof in dunne plakjes en leg ze op een bakplaat.

3. Bestrijk de witlof met olijfolie en bestrooi met zout en peper.

4. Bak de witlof in de oven gedurende 15 minuten.

5. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

6. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog eens 2 minuten.

7. Voeg het water toe en laat het geheel 5 minuten koken.

8. Voeg de gebakken witlof toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

9. Serveer de witlof met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Eet smakelijk!

Witlof koken

Geef een reactie

Schuiven naar boven