Witbier

Witbier is een heerlijk frisse en verfrissende biersoort die perfect is voor een warme zomerdag. Het is een licht, fruitig bier dat gemaakt wordt met tarwe, kruiden en specerijen. Het is een van de meest populaire bierstijlen in de wereld. In dit recept leer je hoe je een heerlijk witbier kunt brouwen.

Ingrediënten:

– 10 liter water

– 1 kg tarwemout

– 1 kg gerstemout

– 20 gram korianderzaad

– 10 gram sinaasappelschil

– 10 gram kruidnagel

– 10 gram gedroogde gist

– 10 gram hop

Instructies:

1. Breng het water aan de kook in een grote pan.

2. Voeg de tarwemout en gerstemout toe en roer goed.

3. Laat het mengsel 15 minuten koken.

4. Voeg de korianderzaad, sinaasappelschil, kruidnagel, gedroogde gist en hop toe.

5. Laat het mengsel nog eens 15 minuten koken.

6. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

7. Giet het mengsel in een grote fles en voeg de gist toe.

8. Laat het bier twee weken gisten.

9. Giet het bier in flessen en laat het nog eens twee weken rijpen.

10. Geniet van je heerlijke witbier!

Witbier

Geef een reactie

Schuiven naar boven