Wingko babat

Wingko Babat is een traditioneel gerecht uit de regio van Surabaya, Indonesië. Het is een heerlijk zoet gerecht dat gemaakt wordt van gebakken kleefrijst, gecombineerd met kokosmelk, palm suiker en kruiden. Het is een populaire snack die vaak wordt geserveerd als dessert of als tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor Wingko Babat.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kleefrijst
– 2 kopjes kokosmelk
– 2 eetlepels palm suiker
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel kruidnagel
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kardemom
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel sesamzaad
– 1 theelepel kruidnagel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Was de kleefrijst en laat het uitlekken.

3. Voeg de kokosmelk, palm suiker, zout, kaneel, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom, kurkuma, sesamzaad en kruidnagel toe aan de kleefrijst en meng alles goed door elkaar.

4. Vet een ovenschaal in met wat olie en verdeel het mengsel over de schaal.

5. Bak de Wingko Babat in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

6. Laat de Wingko Babat afkoelen en serveer het warm.

Wingko babat

Geef een reactie

Schuiven naar boven