Spaanse paella

Spaanse paella is een klassiek gerecht uit Spanje dat bestaat uit een mix van rijst, groenten, kruiden en vlees of vis. Het is een heerlijk gerecht dat je met je hele gezin kunt delen. In dit recept leer je hoe je een heerlijke Spaanse paella kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel gedroogde peterselie

– 1 theelepel gedroogde komijn

– 1 theelepel gedroogde chilipeper

– 1 kopje rijst

– 2 koppen kippenbouillon

– 1 kopje gedroogde erwten

– 1 kopje gesneden kipfilet

– 1 kopje gesneden garnalen

– 1 kopje gesneden zeevruchten

– 1 kopje gesneden groene olijven

– 1 kopje gesneden tomaten

– 1 kopje gesneden sjalotjes

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, oregano, tijm, peterselie, komijn en chilipeper toe en bak deze ongeveer 5 minuten.

2. Voeg de rijst toe en bak deze ongeveer 2 minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

4. Voeg de erwten, kip, garnalen, zeevruchten, olijven, tomaten en sjalotjes toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

6. Breng de paella op smaak met zout en peper.

7. Serveer de paella warm met wat extra olijfolie.

Eet smakelijk!

Spaanse paella

Geef een reactie

Schuiven naar boven