Wildstoofpot

Wildstoofpot is een heerlijk, traditioneel gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid in veel Europese landen. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit wild, groenten en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt een recept voor wildstoofpot.

Ingrediënten:

– 500 gram wildvlees, in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje rode wijn
– 1 kopje kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien, wortels, bleekselderij en knoflook toe en bak 5 minuten.

2. Voeg het wildvlees toe en bak 5 minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de rode wijn en kippenbouillon toe en breng aan de kook.

5. Laat het gerecht op laag vuur sudderen gedurende 45 minuten.

6. Serveer de wildstoofpot met aardappelpuree of gekookte rijst.

Wildstoofpot

Geef een reactie

Schuiven naar boven