Aspergesalade

Aspergesalade is een heerlijke, frisse salade die perfect is als bijgerecht of als lunch. Deze aspergesalade is gemaakt met een heerlijke combinatie van asperges, tomaat, ui, augurk en een lekkere dressing. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Dit is een heerlijke salade die je zeker eens moet proberen!

Ingrediënten:

– 500 gram asperges

– 1 ui, fijngehakt

– 1 tomaat, in blokjes gesneden

– 1 augurk, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels azijn

– 1 theelepel mosterd

– 1 theelepel honing

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de asperges toe. Kook de asperges gedurende 5-7 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet de asperges af en laat ze afkoelen.

2. Snijd de asperges in stukjes en doe ze in een kom. Voeg de ui, tomaat en augurk toe.

3. Maak de dressing door de olijfolie, azijn, mosterd, honing, zout en peper te mengen.

4. Giet de dressing over de salade en meng alles goed.

5. Serveer de aspergesalade direct of laat de salade een paar uur in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.

Aspergesalade

Geef een reactie

Schuiven naar boven