Wildragout

Wildragout is een heerlijk gerecht dat je met veel verschillende ingrediënten kunt maken. Het is een klassieker die je met veel verschillende wildsoorten kunt maken. In dit recept gebruiken we hertenvlees, maar je kunt ook andere wildsoorten gebruiken. De ragout wordt geserveerd met aardappelpuree en een frisse salade. Dit recept is een heerlijke manier om wild te bereiden en is een geweldige maaltijd voor een speciale gelegenheid.

Ingrediënten:

– 500 gram hertenvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 wortels, in plakjes gesneden

– 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 eetlepel bloem

– 1 eetlepel tijm

– 1 eetlepel rozemarijn

– 1 eetlepel oregano

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

– 500 ml kippenbouillon

– 2 eetlepels balsamicoazijn

– 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg het hertenvlees toe en bak het vlees 5 minuten mee.

3. Voeg de tomatenpuree, bloem, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de balsamicoazijn toe en roer goed door. Laat het geheel nog 5 minuten koken.

6. Voeg de peterselie toe en roer goed door.

7. Serveer de wildragout met aardappelpuree en een frisse salade.

Wildragout

Geef een reactie

Schuiven naar boven