Welsh rarebit

Welsh rarebit is een klassieke Britse snack die bestaat uit geroosterd brood met kaas en een pittige saus. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken en dat heerlijk smaakt. Hier volgt een recept voor Welsh rarebit.

Ingrediënten:

– 4 sneetjes witbrood
– 4 eetlepels boter
– 8 eetlepels geraspte cheddar kaas
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 kopje melk
– 1 eetlepel Worcestershire saus
– 1/2 theelepel mosterd
– 1/4 theelepel paprikapoeder
– 1/4 theelepel cayennepeper
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur.

3. Voeg de bloem toe en roer goed.

4. Voeg de melk toe en roer tot een glad mengsel.

5. Voeg de Worcestershire saus, mosterd, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper toe en roer goed.

6. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.

7. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en bestrijk ze met het boter-bloemmengsel.

8. Bestrooi de sneetjes met de geraspte kaas.

9. Bak de sneetjes in de oven gedurende 10-15 minuten totdat de kaas gesmolten is en het brood goudbruin is.

10. Serveer de Welsh rarebit warm met een salade.

Eet smakelijk!

Welsh rarebit

Geef een reactie

Schuiven naar boven