Weber gevogelte stomer

Weber Gevogelte Stomer is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt bereiden en dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een gerecht dat je met verschillende soorten gevogelte kunt maken, zoals kip, kalkoen, eend of kwartel. Het is een gerecht dat je met verschillende kruiden en sauzen kunt variëren, waardoor je elke keer een andere smaak krijgt.

Ingrediënten:

– 1 kg gevogelte (kip, kalkoen, eend of kwartel)

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1/2 kopje witte wijn

– 1/2 kopje kippenbouillon

– 1/4 kopje citroensap

– 1/4 kopje olijfolie

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg het gevogelte in een ovenschaal en besprenkel het met de olijfolie.

3. Voeg de knoflook, oregano, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en meng alles goed.

4. Giet de witte wijn, kippenbouillon, citroensap, olijfolie en peterselie over het gevogelte.

5. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het gerecht in de oven.

6. Laat het gerecht ongeveer 45 minuten stomen.

7. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer het gerecht direct.

Weber gevogelte stomer

Geef een reactie

Schuiven naar boven