Wan tan

Wan tan is een Chinese gerecht dat bestaat uit kleine, gevulde deegballetjes. Het is een populaire snack die vaak wordt geserveerd als voorgerecht of als bijgerecht. Het is een lekker en makkelijk te maken gerecht dat je kunt variëren met verschillende vullingen. Hieronder volgt een recept voor wan tan met kip en groenten.

Ingrediënten:

– 200 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel gember, fijngehakt
– 1 eetlepel knoflook, fijngehakt
– 1/2 komkommer, in kleine stukjes gesneden
– 1/2 paprika, in kleine stukjes gesneden
– 1/2 ui, fijngehakt
– 1/2 eetlepel zout
– 1/2 eetlepel peper
– 1 pakje wan tan deeg

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de kip, sojasaus, sesamolie, gember, knoflook, komkommer, paprika, ui, zout en peper in een kom.

3. Rol het wan tan deeg uit en snijd het in kleine rondjes.

4. Leg een rondje deeg op je handpalm en vul het met een lepel van het kipmengsel.

5. Vouw het deeg dicht en druk de randen goed aan.

6. Leg de gevulde wan tan op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de wan tan in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

8. Serveer de wan tan met sojasaus of andere saus naar keuze.

Wan tan

Geef een reactie

Schuiven naar boven