Wafels zijn een heerlijk zoet gebak dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Met de juiste ingrediënten en een paar eenvoudige stappen kun je heerlijke, knapperige wafels bakken. In dit recept leer je hoe je een basiswafelrecept kunt maken dat je kunt aanpassen naar je eigen smaak.
Ingrediënten:
– 2 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eieren
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 kopje melk
Instructies:
1. Verwarm de wafelijzer.
2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout.
3. Klop in een andere kom de eieren en suiker tot een luchtig mengsel.
4. Voeg de gesmolten boter toe aan het eimengsel en meng goed.
5. Voeg het eimengsel toe aan de bloemmengsel en meng goed.
6. Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag.
7. Verdeel het beslag over de wafelijzer en bak de wafels volgens de instructies van de fabrikant.
8. Serveer de wafels warm met poedersuiker, stroop of andere toppings naar keuze.