Voor venkel

Venkel is een veelzijdige groente die een heerlijke smaak heeft. Het is een geweldige manier om je maaltijd een extra smaak te geven. In dit recept gebruiken we venkel om een heerlijke salade te maken. De combinatie van de venkel met de andere ingrediënten maakt deze salade een echte traktatie.

Ingrediënten:

– 2 venkelknollen, in dunne plakjes gesneden
– 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel mosterd
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes venkel op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de venkel in de oven gedurende 15 minuten.

3. In een grote kom, meng de geroosterde venkel met de ui, tomaten, citroensap, balsamicoazijn, honing, mosterd, zout en peper.

4. Roer alles goed door elkaar en laat de salade minstens 10 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

5. Serveer de salade op kamertemperatuur.

Voor venkel

Geef een reactie

Schuiven naar boven