Voor stoofvlees

Stoofvlees is een heerlijk, klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit stukken rundvlees dat wordt gekookt in een saus van wijn, bouillon, kruiden en groenten. Het resultaat is een heerlijk, sappig gerecht dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt een recept voor stoofvlees.

Ingrediënten:

– 1 kg runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel laurierblaadjes
– 1 kop rode wijn
– 1 kop runderbouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak de groenten 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

3. Voeg de bloem, tomatenpuree, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, oregano en laurierblaadjes toe en roer goed.

4. Voeg de runderlappen toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet de ovenschaal in de oven en laat het stoofvlees 1,5 uur stoven.

7. Breng het stoofvlees op smaak met zout en peper.

8. Serveer het stoofvlees met aardappelpuree of rijst.

Voor stoofvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven