Voor poffertjes

Poffertjes zijn een heerlijk Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gegeten. Ze zijn licht, luchtig en heerlijk zoet. In dit recept leer je hoe je zelf poffertjes kunt maken. Met de juiste ingrediënten en de juiste technieken kun je de perfecte poffertjes maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel zout

– 2 eieren

– 250 ml melk

– 50 gram boter

– Olie om in te bakken

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom.

2. Voeg de eieren, melk en boter toe en meng tot een glad beslag.

3. Verwarm de olie in een pan.

4. Gebruik een lepel om kleine porties beslag in de pan te doen.

5. Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.

6. Haal de poffertjes uit de pan en laat ze afkoelen op een bord met keukenpapier.

7. Serveer de poffertjes met poedersuiker, stroop of jam.

Eet smakelijk!

Voor poffertjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven