Voor oliebollen

Oliebollen zijn een traditioneel Nederlands gebak dat wordt gegeten tijdens de feestdagen. Ze zijn lekker zoet en kunnen worden geserveerd met poedersuiker, appelmoes of andere toppings. Deze oliebollen zijn gemaakt met een basis van bloem, gist, suiker, melk, eieren en boter. Ze worden gebakken in hete olie totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Hieronder volgt een recept voor oliebollen.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel zout

– 2 eieren

– 250 ml melk

– 50 gram boter

– Olie voor het frituren

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom.

2. Voeg de eieren, melk en boter toe en kneed het deeg tot een glad geheel.

3. Laat het deeg minstens een uur rusten.

4. Verwarm de olie in een pan.

5. Rol het deeg uit tot een dikke plak en snijd er met een koekjessteker ronde oliebollen uit.

6. Frituur de oliebollen in de hete olie totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

7. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.

8. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker en serveer.

Voor oliebollen

Geef een reactie

Schuiven naar boven