Voor nasi

Nasi is een heerlijk Aziatisch gerecht dat veel verschillende smaken en texturen combineert. Het is een gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden, maar de basis is altijd hetzelfde. In dit recept leer je hoe je een heerlijke nasi kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes rijst
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel sambal
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje gesneden groenten naar keuze (bijvoorbeeld wortel, paprika, prei, etc.)

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan.

3. Voeg de gemberpoeder, kurkuma, sambal, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de gesneden groenten toe en roerbak nog een paar minuten.

5. Voeg de gekookte rijst toe en roer goed om alles te combineren.

6. Breng op smaak met extra zout en peper naar smaak.

7. Serveer de nasi met extra sambal en/of kroepoek.

Eet smakelijk!

Voor nasi

Geef een reactie

Schuiven naar boven