Voor kippensoep

Kippensoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Deze kippensoep is een eenvoudige versie die je in een paar stappen kunt maken. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 laurierblaadjes
– 2 uien, gehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 lente-uitjes, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 l groentebouillon
– 2 l kippenbouillon
– 2 el olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en voeg de uien, wortels, selderij, aardappelen, lente-uitjes en knoflook toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

2. Voeg de kippenbouten toe en bak deze gedurende 5 minuten.

3. Voeg de laurierblaadjes, groentebouillon en kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat de soep gedurende 45 minuten zachtjes koken.

5. Verwijder de kippenbouten uit de soep en hak de kip in kleine stukjes.

6. Voeg de kip terug toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de soep met wat vers brood.

Voor kippensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven