Voor hachee

Hachee is een traditionele Nederlandse stoofschotel die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, comfortabele maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een gerecht dat bestaat uit gesneden rundvlees dat wordt gekookt in een saus van uien, wortelen, kruiden en rode wijn. In dit recept leer je hoe je een heerlijke hachee kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel bruine suiker
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel tijm
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop rode wijn
– 1/2 kop water
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de uien, wortels en knoflook toe en bak deze 5 minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, bloem, suiker, paprikapoeder, komijnpoeder, tijm, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de rode wijn en het water toe en roer goed.

5. Voeg de runderlappen toe en roer goed.

6. Breng het geheel aan de kook en zet de schaal in de oven.

7. Laat de hachee 1,5 uur stoven.

8. Serveer de hachee met aardappelpuree of rijst.

Voor hachee

Geef een reactie

Schuiven naar boven