Voor erwtensoep

Erwtensoep is een klassieke Nederlandse maaltijd die al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Deze versie van erwtensoep is een klassieke, met een paar extra ingrediënten om het wat meer smaak te geven.

Ingrediënten:

– 500 gram erwten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels zout
– 2 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en fruit de uien en wortels aan.

2. Voeg de erwten, aardappelen, laurierblaadjes, komijnpoeder, paprikapoeder en zout toe en roer goed.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

4. Laat de soep zachtjes koken gedurende ongeveer 45 minuten, of totdat de erwten gaar zijn.

5. Serveer de erwtensoep met een stukje stokbrood.

Voor erwtensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven