Voor appeltaart

Appeltaart is een klassiek en heerlijk dessert dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken, maar het resultaat is een heerlijke, zoete taart die iedereen zal smaken. Hier is een recept voor appeltaart dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje koude boter
– 1/2 kopje suiker
– 1 ei
– 2-3 grote appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 1/2 kopje rozijnen
– 1/4 kopje bruine suiker
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg de koude boter toe en kneed het met je vingers tot het een kruimelig mengsel wordt.

3. Voeg de suiker toe en kneed het mengsel nog een keer. Voeg het ei toe en kneed het tot een deeg.

4. Vet een taartvorm in en druk het deeg erin.

5. Leg de appelschijfjes in het deeg en strooi de rozijnen, bruine suiker en kaneel erover.

6. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

7. Laat de taart afkoelen en serveer warm of koud. Geniet ervan!

Voor appeltaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven