Vongole

Vongole is een heerlijk Italiaans gerecht dat gemaakt wordt met kleine, zoute mosselen. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. In dit recept gebruiken we knoflook, witte wijn, peterselie en citroen om de smaak te versterken. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram vongole
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie
– 1/2 citroen, geperst
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de vongole. Spoel ze af onder koud stromend water en verwijder eventuele schelpen die open staan.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de vongole toe en bak deze 2 minuten.

4. Voeg de witte wijn toe en laat deze 5 minuten koken.

5. Voeg de peterselie, citroensap, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Laat het gerecht nog 5 minuten koken.

7. Serveer de vongole met wat extra citroensap en peterselie. Eet smakelijk!

Vongole

Geef een reactie

Schuiven naar boven