Volkoren couscous

Volkoren couscous is een heerlijk, gezond en veelzijdig gerecht. Het is een perfecte basis voor een maaltijd, of als bijgerecht. Volkoren couscous is gemaakt van durum tarwe, wat betekent dat het een goede bron van vezels en eiwitten is. In dit recept combineer je volkoren couscous met groenten, kruiden en noten voor een smaakvolle maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 kopjes volkoren couscous
– 2 kopjes kokend water
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1/2 kopje geroosterde noten, gehakt
– 1/4 kopje verse kruiden, gehakt (bijvoorbeeld peterselie, basilicum of oregano)
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng 2 kopjes kokend water aan de kook in een middelgrote pan.

2. Voeg de volkoren couscous toe en roer goed.

3. Zet het vuur laag en laat de couscous 5 minuten zachtjes koken.

4. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

5. Voeg de ui, knoflook, paprika en courgette toe en bak 5 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

6. Voeg de geroosterde noten, verse kruiden, zout en peper toe en roer goed.

7. Voeg de gekookte couscous toe en roer goed om alles te combineren.

8. Verwarm nog 2-3 minuten, of tot de couscous warm is.

9. Serveer warm.

Volkoren couscous

Geef een reactie

Schuiven naar boven