Molokhia

Molokhia is een traditionele Egyptische soep die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, voedzame soep die gemaakt wordt met een kruidenmengsel, kip en een groene bladgroente genaamd molokhia. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke soep kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels korianderpoeder
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 liter kippenbouillon
– 2 blikken molokhia
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

2. Voeg de kippenbouten toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de komijn, koriander, paprika, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng het aan de kook.

5. Voeg de molokhia toe en laat het 15 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de soep met wat extra olijfolie en wat vers gehakte koriander.

Eet smakelijk!

Molokhia

Geef een reactie

Schuiven naar boven