Vol au vent

Vol au vent is een klassiek Frans gerecht dat bestaat uit een krokant gebakken deegbol gevuld met een saus en verschillende ingrediënten. Het is een heerlijk en smakelijk gerecht dat eenvoudig te maken is. In dit recept zal ik je laten zien hoe je een heerlijke vol au vent kunt maken met kip, champignons en prei.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 preien, in ringen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 kopje kippenbouillon
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
– 1 pakje vol au vent deeg
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, champignons en prei toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

3. Voeg de kip toe en bak deze gedurende 5 minuten mee.

4. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en roer tot een gladde saus.

5. Voeg de tijm, oregano, peterselie, zout en peper toe en roer goed. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

6. Rol het vol au vent deeg uit en snijd er 8 ronde stukken uit. Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Verdeel de saus over de 8 stukken deeg en vouw de randen omhoog.

8. Bak de vol au vent gedurende 15-20 minuten in de oven totdat het deeg goudbruin en krokant is.

9. Serveer de vol au vent met een salade of aardappelpuree.

Vol au vent

Geef een reactie

Schuiven naar boven