Köfte

Köfte is een heerlijk Turks gerecht dat bestaat uit gehaktballetjes gemaakt van lams- of rundvlees. Het is een populair gerecht dat vaak wordt geserveerd met rijst, salade of brood. In dit recept leer je hoe je köfte kunt maken met een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram lams- of rundvlees
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het vlees in een kom en voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Maak met je handen kleine balletjes van het vleesmengsel.

4. Leg de balletjes op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20 minuten.

5. Haal de köfte uit de oven en bestrooi ze met de peterselie.

6. Serveer de köfte met rijst, salade of brood.

Köfte

Geef een reactie

Schuiven naar boven