Vleestomaat

Vleestomaat is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een combinatie van gehakt, tomaten, uien en kruiden die samen een smakelijke maaltijd vormen. Het is een gerecht dat je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke vleestomaat kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten totdat deze zacht is.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt gedurende 5 minuten.

4. Voeg de knoflook, tomaten, tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten bakken.

5. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de vleestomaat gedurende 25 minuten.

6. Serveer de vleestomaat met rijst of aardappelen. Eet smakelijk!

Vleestomaat

Geef een reactie

Schuiven naar boven