Vlaams stoofvlees

Vlaams stoofvlees is een klassiek Belgisch gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke combinatie van rundvlees, uien, wortelen, peterselie, laurierbladeren en een selectie van kruiden. Het resultaat is een heerlijk sappig en smaakvol gerecht dat perfect is om te delen met familie en vrienden. Hieronder volgt het recept voor Vlaams stoofvlees.

Ingrediënten:

– 1 kg runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 laurierblaadjes
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel kruidnagel
– 1 eetlepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de uien toe. Bak de uien gedurende 5 minuten tot ze glazig zijn.

3. Voeg de knoflook, wortelen, laurierblaadjes, bloem, tomatenpuree, peterselie, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, kruidnagel, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de runderlappen toe en bak deze gedurende 5 minuten aan beide kanten.

5. Zet de ovenschaal in de oven en bak het stoofvlees gedurende 1,5 uur.

6. Serveer het stoofvlees met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Vlaams stoofvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven