Vitello tonnato

Vitello tonnato is een Italiaans gerecht dat bestaat uit dunne plakjes kalfsvlees, bedekt met een saus van tonijn, mayonaise, ansjovis en kappertjes. Het is een heerlijk, licht gerecht dat perfect is voor een zomerse lunch of als voorgerecht. In dit recept leer je hoe je vitello tonnato kunt maken met een heerlijke saus.

Ingrediënten:

– 500 gram kalfsvlees

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 blik tonijn, uitgelekt

– 2 eetlepels mayonaise

– 2 eetlepels ansjovis

– 2 eetlepels kappertjes

– 1 eetlepel citroensap

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg het kalfsvlees in een ovenschaal en bestrijk het met de olijfolie.

3. Bak het kalfsvlees in de oven gedurende 20 minuten.

4. Verwarm intussen een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

5. Voeg de tonijn, mayonaise, ansjovis, kappertjes en citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Haal het kalfsvlees uit de oven en snijd het in dunne plakjes.

7. Verdeel de plakjes kalfsvlees over 4 borden en giet de saus erover.

8. Serveer de vitello tonnato meteen.

Vitello tonnato

Geef een reactie

Schuiven naar boven