Vitello tonato met tonijnmayonaise

Vitello Tonato met Tonijnmayonaise is een heerlijk Italiaans gerecht dat een perfecte combinatie is van zachte kalfsvlees, een romige tonijnmayonaise en een frisse citroensaus. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is een geweldige manier om kalfsvlees te serveren. Dit recept is een perfecte maaltijd voor een zonnige dag.

Ingrediënten:

– 500 gram kalfsvlees
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel kappertjes
– 1 eetlepel peterselie
– 1 eetlepel dragon
– 1 eetlepel bieslook
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel zout
– 1 eetlepel peper

Voor de tonijnmayonaise:

– 2 eetlepels mayonaise
– 1 eetlepel tonijn
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel kappertjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg het kalfsvlees in een ovenschaal en bestrijk het met de olijfolie.

3. Meng de citroensap, mosterd, kappertjes, peterselie, dragon, bieslook, knoflookpoeder, zout en peper in een kom en meng goed.

4. Bestrijk het kalfsvlees met de marinade en zet het in de oven. Bak het vlees gedurende 25-30 minuten.

5. Maak ondertussen de tonijnmayonaise. Meng de mayonaise, tonijn, citroensap, mosterd en kappertjes in een kom en meng goed.

6. Serveer het kalfsvlees met de tonijnmayonaise en een frisse salade.

Vitello tonato met tonijnmayonaise

Geef een reactie

Schuiven naar boven