Vispotje

Vispotje is een heerlijk en gezond gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en eenvoudig te bereiden is. Het is een gerecht dat veel verschillende smaken combineert, waardoor het een heerlijke maaltijd is. In dit recept gebruiken we verse vis, groenten, kruiden en een heerlijke saus om een heerlijk vispotje te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram verse visfilet

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 wortels, in plakjes

– 1 courgette, in plakjes

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kerriepoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 kopje kippenbouillon

– 1/2 kopje witte wijn

– 1/4 kopje room

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote ovenschaal.

3. Voeg de ui, knoflook, wortel en courgette toe en bak deze 5 minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg de vis toe en bak deze 5 minuten.

6. Voeg de bloem toe en roer goed door.

7. Voeg de kippenbouillon, witte wijn en room toe en roer goed door.

8. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

9. Bestrooi met de peterselie en zet de ovenschaal in de oven.

10. Bak het vispotje in de oven gedurende 20 minuten.

11. Serveer het vispotje met rijst of aardappelpuree.

Vispotje

Geef een reactie

Schuiven naar boven