Viscurry

Viscurry is een heerlijke Indiase curry die gemaakt wordt met vis. Het is een smaakvolle, pittige curry die een perfecte combinatie vormt met rijst of naanbrood. In dit recept leer je hoe je een heerlijke viscurry kunt maken met eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 500 gram visfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels gember, fijngehakt

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels garam masala
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels chili poeder
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien toe en bak ze tot ze glazig zijn.

3. Voeg de knoflook, gember, kurkuma, garam masala, korianderpoeder, chili poeder, tomatenpuree, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de visblokjes toe en bak nog een paar minuten.

6. Voeg een kopje water toe en laat de curry 10-15 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de viscurry met rijst of naanbrood.

Viscurry

Geef een reactie

Schuiven naar boven