Vijgenjam met sinaasappel

Vijgenjam met sinaasappel is een heerlijke combinatie van zoete vijgen en frisse sinaasappel. Het is een perfecte manier om je ontbijt of lunch een extra smaak te geven. Met dit recept kun je een heerlijke jam maken die je kunt gebruiken op brood, crackers of als topping op een taart.

Ingrediënten:

– 500 gram vijgen
– 2 sinaasappels
– 200 gram suiker
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Begin met het schillen van de sinaasappels en snijd deze in kleine stukjes.

2. Was de vijgen en snijd deze in kleine stukjes.

3. Doe de vijgen, sinaasappelstukjes, suiker, citroensap en kaneel in een pan en breng het aan de kook.

4. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten koken, roer af en toe.

5. Haal de pan van het vuur en laat de jam afkoelen.

6. Giet de jam in een schone pot en bewaar deze in de koelkast.

Eet smakelijk!

Vijgenjam met sinaasappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven