Venkelsalade

Venkelsalade is een heerlijke, frisse salade die perfect is als bijgerecht of als lunch. Het is een combinatie van verschillende ingrediënten, waaronder venkel, appel, rode ui, walnoten en een lekkere dressing. Deze salade is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. Hieronder volgt het recept voor venkelsalade.

Ingrediënten:

– 2 venkelknollen, in dunne plakjes
– 1 appel, in dunne plakjes
– 1 rode ui, in dunne plakjes
– 1/4 kopje walnoten, gehakt
– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel honing
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de plakjes venkel, appel en rode ui op een bakplaat en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de groenten in de oven gedurende 15 minuten.

3. Haal de groenten uit de oven en laat afkoelen.

4. Meng de olijfolie, citroensap, honing, zout en peper in een kom.

5. Voeg de afgekoelde groenten toe aan de kom en meng alles goed.

6. Voeg de walnoten toe en meng alles goed.

7. Serveer de salade direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.

Venkelsalade

Geef een reactie

Schuiven naar boven