Venkelpuree

Venkelpuree is een heerlijke, smaakvolle aanvulling op veel gerechten. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is een goede manier om de smaak van venkel te versterken. In dit recept wordt venkelpuree gemaakt met boter, knoflook, ui, witte wijn en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, romige puree die perfect is als bijgerecht of als basis voor andere gerechten.

Ingrediënten:

– 2 grote venkelknollen, geschild en in stukken gesneden
– 2 eetlepels boter
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1/4 kopje witte wijn
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de venkelstukken op een bakplaat en bestrijk ze met de boter.

3. Bak de venkelstukken in de oven gedurende 20 minuten.

4. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

5. Voeg de gebakken venkelstukken toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de witte wijn toe en laat het geheel 5 minuten koken.

7. Voeg het zout en de peper toe en roer alles goed door elkaar.

8. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde puree.

9. Serveer de venkelpuree warm als bijgerecht of als basis voor andere gerechten.

Venkelpuree

Geef een reactie

Schuiven naar boven