Met seitan

Seitan is een veelzijdig ingrediënt dat veel voedingsstoffen bevat. Het is een goede bron van eiwitten, ijzer, kalium en vitamine B6. Het is ook een geweldige vervanger voor vlees in veel recepten. In dit recept maken we seitan met een heerlijke saus van tomaten, knoflook en kruiden. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 250 gram seitan
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

4. Voeg de seitan toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum en paprikapoeder toe en roer goed door.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Laat het gerecht 10-15 minuten zachtjes koken.

8. Serveer met rijst of pasta.

Met seitan

Geef een reactie

Schuiven naar boven