Venkel

Venkel is een veelzijdige groente die een heerlijke smaak heeft. Het is een geweldige manier om je maaltijd een extra smaak te geven. In dit recept maken we een heerlijke venkel-aardappel salade met een frisse citroen dressing. Het is een eenvoudig en gezond recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 grote venkelknollen, in dunne plakjes gesneden
– 2 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel knoflookpoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes venkel en de blokjes aardappel op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

3. Rooster de venkel en aardappel in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

4. Maak ondertussen de dressing door de citroensap, mosterd, honing, knoflookpoeder, zout en peper in een kom te mengen.

5. Haal de venkel en aardappel uit de oven en voeg toe aan de kom met de dressing.

6. Roer alles goed door elkaar en serveer de salade warm of koud.

Venkel

Geef een reactie

Schuiven naar boven