Shakshuka

Shakshuka is een heerlijk gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit gebakken eieren in een saus van tomaten, paprika’s, uien en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een paar stappen kunt bereiden en dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept leer je hoe je een heerlijke shakshuka kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 groene paprika, in blokjes

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel zout

– 4 eieren

– Verse koriander, fijngehakt

– Verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de paprika’s toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenblokjes, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, korianderpoeder en zout toe en roer goed.

4. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

5. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus en breek de eieren erin.

6. Dek de pan af en laat de eieren 8-10 minuten garen.

7. Garneer met verse koriander en peterselie.

Serveer de shakshuka met warm brood of pitabrood. Geniet ervan!

Shakshuka

Geef een reactie

Schuiven naar boven