Venkel vegetarisch

Venkel is een veelzijdige groente die een heerlijke smaak heeft. Het is een perfecte keuze voor een vegetarisch gerecht. In dit recept combineer ik venkel met een aantal andere ingrediënten om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 venkelknollen, in plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje kikkererwten
– 1/4 kopje geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes venkel op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

3. Bestrooi met de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper.

4. Rooster de venkel in de oven gedurende 20 minuten.

5. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe.

6. Voeg de kikkererwten toe en bak gedurende 5 minuten.

7. Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en bak nog eens 5 minuten.

8. Voeg de geroosterde venkel toe en bak nog eens 5 minuten.

9. Serveer de venkel met de kikkererwten en pijnboompitten.

Geniet van je heerlijke venkel vegetarisch gerecht!

Venkel vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven