Venkel salade

Venkel salade is een heerlijke, frisse salade die een perfecte aanvulling is op elke maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt maken. De combinatie van de zoete smaak van de venkel met de zure smaak van de citroen en de knapperige crunch van de walnoten maakt deze salade een echte traktatie. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke salade.

Ingrediënten:

– 2 venkelknollen, in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel honing
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels gehakte walnoten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes venkel op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

3. Rooster de venkel in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de plakjes goudbruin zijn.

4. Meng in een kom de citroensap, honing, zout en peper.

5. Voeg de geroosterde venkel toe aan de kom en meng goed.

6. Voeg de gehakte walnoten toe en meng nogmaals.

7. Serveer de salade direct of laat afkoelen.

Geniet van je venkel salade!

Venkel salade

Geef een reactie

Schuiven naar boven