Venkel italiaans

Venkel Italiaans is een heerlijk gerecht dat de smaken van Italië combineert met de frisheid van venkel. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een zomerse avond.

Ingrediënten:

– 2 venkelknollen, in dunne plakjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje witte wijn
– 1/4 kopje olijven, in plakjes
– 1/4 kopje kappertjes
– 1/4 kopje geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes venkel op een bakplaat en bestrijk met de olijfolie.

3. Bestrooi met de oregano, basilicum, tijm, zout en peper.

4. Rooster de venkel in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de plakjes goudbruin zijn.

5. Verwarm intussen een grote koekenpan op middelhoog vuur.

6. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.

7. Voeg de kippenbouillon, witte wijn, olijven, kappertjes en pijnboompitten toe en breng aan de kook.

8. Laat het mengsel 5 minuten koken.

9. Voeg de geroosterde venkel toe en laat nog 5 minuten koken.

10. Serveer warm met een salade.

Venkel italiaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven