Vegetarische tajine

Vegetarische tajine is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditionele Marokkaanse schotel die wordt bereid met een combinatie van groenten, kruiden en specerijen. Deze vegetarische tajine is een heerlijke, gezonde maaltijd die je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik kikkererwten
– 1 blik courgette, in blokjes
– 1 blik aubergine, in blokjes
– 1/2 kopje water
– 1/4 kopje olijven
– 1/4 kopje rozijnen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote tajine of braadpan.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de komijn, kurkuma, paprikapoeder, kaneel, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, courgette, aubergine, water, olijven en rozijnen toe en roer goed.

5. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de vegetarische tajine met wat vers brood.

Vegetarische tajine

Geef een reactie

Schuiven naar boven