Vegetarische roti

Vegetarische roti is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een Indiase klassieker die je kunt variëren met verschillende groenten en kruiden. In dit recept gebruiken we aardappelen, wortelen, uien en koriander. De roti wordt geserveerd met een kruidige tomatensaus. Dit gerecht is een perfecte maaltijd voor vegetariërs en is ook lekker als lunch of bijgerecht.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel komijn

– 1/2 theelepel kurkuma

– 1/2 theelepel chili poeder

– 1/2 theelepel gemberpoeder

– 1/2 theelepel korianderpoeder

– 1/2 theelepel kaneel

– 1/2 theelepel zwarte peper

– 1/2 kopje warm water

– 2 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen

– 2 geschilde en in blokjes gesneden wortelen

– 1 gesnipperde ui

– 1/4 kopje gehakte koriander

– 1/2 kopje tomatensaus

– Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, olijfolie, zout, komijn, kurkuma, chili poeder, gemberpoeder, korianderpoeder, kaneel en zwarte peper in een kom. Voeg het warm water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen, wortelen en ui tot ze gaar zijn. Voeg de koriander toe en bak nog een paar minuten.

4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne ronde plak.

5. Verdeel het groentemengsel over de roti’s en vouw ze dicht.

6. Leg de roti’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten.

7. Serveer de roti’s met de tomatensaus.

Vegetarische roti

Geef een reactie

Schuiven naar boven