Vegetarisch

Vegetarisch eten is een gezonde en lekkere manier om je voedingspatroon te veranderen. In dit recept maken we een heerlijke vegetarische maaltijd met een mix van groenten, kruiden en smaakmakers. We gebruiken courgette, paprika, ui, knoflook, tomaten, kikkererwten en kruiden om een smaakvolle maaltijd te maken. Deze maaltijd is eenvoudig te maken en is een geweldige optie voor vegetariërs.

Ingrediënten:

– 2 courgettes, in blokjes gesneden
– 2 paprika’s, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 blik kikkererwten, uitgelekt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de courgette, paprika, ui, knoflook en tomaten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kikkererwten toe. Roerbak de kikkererwten gedurende 5 minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma en zout toe aan de kikkererwten en roerbak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de geroosterde groenten toe aan de kikkererwten en roerbak nog eens 5 minuten.

6. Serveer de vegetarische maaltijd met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven