Vegetarisch tajine

Vegetarische tajine is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een traditionele Marokkaanse stoofpot die wordt bereid met een combinatie van groenten, kruiden en specerijen. Deze vegetarische tajine is een heerlijke, gezonde maaltijd die je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik kikkererwten, uitgelekt
– 1/2 kop groene olijven
– 1/2 kop gedroogde abrikozen
– 1/2 kop geroosterde amandelen
– 1/2 kop koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote tajine of braadpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de komijn, kurkuma, paprikapoeder, kaneel, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, olijven, abrikozen en amandelen toe en roer goed.

4. Voeg een kopje water toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de koriander toe en laat nog 5 minuten koken.

6. Serveer de vegetarische tajine met wat extra koriander en wat extra olijfolie. Geniet ervan!

Vegetarisch tajine

Geef een reactie

Schuiven naar boven