Vegetarisch eiwitrijk

Vegetarisch eiwitrijk eten is een geweldige manier om je lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft. In dit recept maken we een heerlijke, eiwitrijke maaltijd met een combinatie van plantaardige ingrediënten. We gebruiken tofu, quinoa, groenten en kruiden om een smakelijke, voedzame maaltijd te maken. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige optie voor vegetariërs die op zoek zijn naar een eiwitrijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 200 gram tofu
– 1 kopje quinoa
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 kopje olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de tofu op een bakplaat en bestrijk met olijfolie. Bak de tofu in de oven gedurende 20 minuten.

3. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, courgette, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma en zout toe. Roerbak de groenten gedurende 5 minuten.

5. Voeg de gebakken tofu en de gekookte quinoa toe aan de groenten. Roerbak alles nog eens 5 minuten.

6. Serveer de maaltijd warm.

Vegetarisch eiwitrijk

Geef een reactie

Schuiven naar boven