Vegetarisch avondeten

Vegetarisch avondeten is een heerlijke manier om gezond en lekker te eten. In dit recept maken we een vegetarische maaltijd met een combinatie van groenten, kruiden en kazen. We beginnen met een salade van geroosterde groenten, gevolgd door een ovenschotel met courgette, paprika, aubergine en feta. Als afsluiting serveren we een heerlijke kaasplank met verschillende soorten kaas.

Recept voor vegetarisch avondeten

Ingrediënten:

– 2 courgettes, in plakjes
– 2 paprika’s, in blokjes
– 1 aubergine, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 100 gram feta, in blokjes
– 100 gram gemengde sla
– 2 tomaten, in plakjes
– 1 rode ui, in ringen
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 eetlepel olijfolie
– 100 gram gemengde kaas, in plakjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de courgette, paprika en aubergine op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met oregano, basilicum, tijm, knoflookpoeder en paprikapoeder. Rooster in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verdeel de geroosterde groenten over twee ovenschaaltjes. Verdeel de feta erover en zet nog 10 minuten in de oven.

4. Meng de sla, tomaten en ui in een kom. Voeg de balsamicoazijn, olijfolie en peper en zout naar smaak toe.

5. Verdeel de salade over twee borden. Verdeel de ovenschotel erover.

6. Serveer de kaasplank als afsluiting.

Vegetarisch avondeten

Geef een reactie

Schuiven naar boven