Veganistisch

Veganistisch eten is een gezonde en milieuvriendelijke manier om te eten. Het is een leuke manier om je voedselkeuzes te diversifiëren en je lichaam te voeden met voedzame ingrediënten. In dit recept maken we een veganistische maaltijd met een combinatie van groenten, kruiden en noten. Het is een heerlijke, gezonde en voedzame maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 el olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 courgette, in blokjes

– 1 blikje tomatenblokjes

– 1 el gedroogde oregano

– 1 el gedroogde basilicum

– 1 el gedroogde peterselie

– 1 el geroosterde sesamzaadjes

– 1 el geroosterde pompoenpitten

– 1 el geroosterde amandelen

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de paprika, courgette, tomatenblokjes, oregano, basilicum, peterselie, sesamzaadjes, pompoenpitten en amandelen toe en bak nog 5 minuten.

4. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer met een salade of een stukje volkorenbrood.

Veganistisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven