Vegan soep

Vegan soep is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Het is een geweldige manier om veel groenten en smaken te combineren in een smakelijke maaltijd. In dit recept maken we een vegan soep met een basis van tomaten, uien, knoflook, paprika en kikkererwten. We voegen ook wat kruiden toe om de smaak te versterken. Deze vegan soep is een heerlijke, voedzame maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 rode paprika’s, in blokjes
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 blik kikkererwten, uitgelekt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de ui glazig is.

3. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, komijn, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en roer goed om.

4. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met wat vers brood of crackers.

Vegan soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven