Vegan roti

Vegan roti is een heerlijke, veelzijdige maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditionele Indiase gerecht dat wordt gemaakt met een dunne, krokante roti-pannenkoek en een heerlijke saus. Het is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten te eten, omdat je er zoveel verschillende ingrediënten aan kunt toevoegen. In dit recept gebruiken we een veganistische saus, maar je kunt ook een traditionele saus gebruiken als je dat liever hebt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel bakpoeder

– 1/4 kopje koud water

– 1/4 kopje plantaardige olie

– 1/2 kopje veganistische saus

– 1/2 kopje gesneden groenten naar keuze (bijvoorbeeld paprika, ui, wortel, courgette, etc.)

– 1/4 kopje kikkererwten

– 1/4 kopje kokosrasp

– 1/4 kopje gehakte pinda’s

– 1/4 kopje gehakte koriander

Instructies:

1. Meng de bloem, zout en bakpoeder in een kom. Voeg het koude water en de olie toe en kneed het deeg tot het glad is.

2. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne pannenkoek.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de roti’s aan beide kanten goudbruin.

4. Verwarm de veganistische saus in een kleine pan en voeg de groenten, kikkererwten, kokosrasp, pinda’s en koriander toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel de saus over de roti’s en serveer warm.

Vegan roti

Geef een reactie

Schuiven naar boven